Перший в Україні фестиваль-парафіяда пройде на Прикарпатті — Катерина Олійник

7 червня з нагоди Дня дитини вперше відбудеться фестиваль-парафіяда в м. Долина. Представники Долини протягом останніх трьох років займали призові місця на попередніх парафіядах, які проводились в Польщі, тому організатори вирішили вперше провести Парафіяду-2009 в Долині.

Фестиваль починається о 10 годині зі збору учасників та відвідувачів на стадіоні «Нафтовик» та підготовки до Служби Божої. Завершення фестивалю відбудеться о 20 годині із проведенням урочистої вечері.

Також у програмі: Служба Божа в супроводі Львівського римо-католицького митрополита Мечислава Мокрицького, зустріч Мечислава Мокрицького з учасниками Парафіяди, відкриття Фестивалю релігійної пісні, ігри-забави на стадіоні і вручення нагород найкращим учасникам фестивалю.

До організації фестивалю долучилися греко-католицькі громади міста та римо-католицька парафія Різдва Пресвятої Богородиці.

«Фестиваль має за мету об’єднати всю релігійно спрямовану молодь не тільки з України, але й з країн Східної Європи: Польщі, Білорусії, Росії, Молдови, Литви і Латвії. Він є благодійним»,— каже Катерина Олійник, начальник відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю апарату РДА.

Довідка



Парафіяди - щорічні зустрічі європейської молоді спортивно-культурно-релігійного характеру, в яких бере участь близько 4 тисяч дітей та молоді разом з їх опікунами. Найбільші групи прибувають з країн східної Європи: України, Польщі, Білорусі, Росії, Молдови, Литви, Латвії. Проходять вони під покровительством іспанського священика Хосе де Каласанца (1557-1648) - організатора перших загальноосвітніх шкіл, творця Ордену Піярів, патрона християнських шкіл у всьому світі. В основі Парафіяди є так звана тріада: святиня-театр-стадіон, що символізує гармонійний розвиток особистості через віру, мистецтво та спорт.

old_editor, 06.06.2009 15:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини