У Долині за теплокомуненерго «не тримаються», всі мешканці мають «автономку»

В Долині (Івано-Франківська обл.) весь житловий фонд міста переведений на індивідуальне опалення.

Про це «Малакаві» повідомив міський голова Долини Володимир Гаразд.

За його словами, централізовано опалюються лише бюджетні установи. Біля кожної з них побудовані міні-котельні, які дозволяють якісно надавати послуги з обігріву приміщень. До того ж, сьогодні влада міста думає, як перевести ці котельні на альтернативні джерела палива.

«Програма з автономного опалення в Долині діє з 2004 року, — розповів «Малакаві» депутат долинської міської ради Віталій Новіков. — Ми порахували, що автономне опалення буде для мешканців міста дешевшим, а «Теплокомуненерго» працює збитково, тому і вирішили його закрити і надавати дозволи на автономку».

В минулому році на програму з індивідуального опалення із бюджету міста було виділено майже два мільйони гривень. Із цих грошей профінансували встановлення котлів малозабезпеченим та пенсіонерам.

«Долині не страшні українські проблеми з газом. Ми не переймаємося тим, що не отримаємо ліміти, і місто замерзне, — говорить Віталій Новіков. — Навіть якщо газ подорожчає, то люди все одно не повернуться до теплокомуненерго. Ця структура себе дискредитувала. Мешканці швидше перейдуть на електродні котли, ніж повернуться за послугами до комунальної структури».

old_editor, 27.02.2009 13:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини