Міський голова виграв суд у депутата, або Поки що у мера все ГАРАЗД

Долинський районний суд ухвалив рішення стосовно позову депутата Долинської міської ради Віталія Новікова проти міського голови Долини Володимира Гаразда.

Як уже повідомлялося, позов стосувався визнання повноважень Долинського міського голови такими, що достроково припинено, у зв’язку з сумісницькою діяльністю Володимира Гаразда, який одночасно є мером Долини і керівником Фонду підтримки підприємців «Долинський бізнес-центр».

Проте Віталію Новікову було відмовлено у задоволенні позову.

За мотивацією суду, стороною позивача не здобуто достатньої кількості доказів, які би підтверджували сумісництво мера Долини.

З суддівської точки зору, Володимир Гаразд вчинив легітимно, коли написав заяву про власне звільнення та наказ про призначення свого наступника Олександра Кизими, виконуючим обов’язки керівника «Бізнес- центру».

«Оскільки відсутній директор, якого призначають Збори Засновників, то і й немає людини, яка б зайнялася перереєстрацією документів організації, зокрема в відділі державної реєстрації підприємців та податковій інспекції», — зазначив Володимир Турош, суддя Долинського районного суду.

За словами пана Туроша, формальне фігурування прізвища Володимир Гаразд в документації органів державного реєстру підприємців не дає підстав вважати фактом його сумісництво.

Отримавши негативний результат в суді першої інстанції, сторона позивача Віталія Новікова, повідомила «Малакаві», що шукатиме правди у Львівському апеляційному суді.

«В принципі ми очікували на такий результат, — сказав Віталій Новіков, — Наразі, ми готуємо апеляційну скаргу, і будемо сподіватися на позитивне рішення у Львові».

old_editor, 16.03.2009 18:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини