Кінець мерським неГАРАЗДам ?

13 березня у місті Долина (Івано-Франківська обл.) відбулося чергове судове засідання по справі позову депутата місцевої районної ради Віталія Новікова до міського голови Долини Володимира Гаразда, з метою визнання повноважень міського голови такими, що достроково припинено.

До речі, міський голова, з незрозумілих причин, не був присутнім на черговому судовому засіданні.

В ході засідання, сторона позивача, Віталія Новікова, порушила питання про долучення до матеріалів справи офіційного листа Долинської районної ради, в якому підтверджується факт відсутності заяви Володимира Гаразда до співзасновника «Бізнес-центру», місцевої районної ради, про припинення ним повноважень директора даної структури.

Тобто, виходячи з відповіді райради на офіційний запит депутата Новікова, збори засновників, до прерогативи яких належить звільнення та призначення на посаду директора «Бізнес-центру», не проводилися на протязі останніх 4 років.



До того ж, як зазначив під час судових дебатів Володимир Сохан, представник позивача, прізвище Гаразд Володимир Степанович зазначається навпроти графи директор «Бізнес-центру» в документації Управління статистики та у Державному реєстрі юридичних осіб.

Загалом, за словами Володимира Сохана, позов до суду Віталія Новікова – це прояв громадянської позиції депутата.

«Не знання закону – не звільняє від відповідальності, — підсумував Володимир Сохан, — У даному випадку чітко видно, що Володимир Гаразд суміщає дві посади, що суперечить чинному законодавству, проте у контексті даної ситуації слід говорити скоріше про нехтуваннями своїми обов’язками, аніж про цілеспрямоване правопорушення, але у будь-якому випадку, порушник повинен нести відповідальність».

Зіновій Коваль, представник Володимира Гаразда, зазначав, що позов депутата Новікова є надуманим та безпідставним.

«Робота за сумісництвом передбачає отримання заробітної плати, а в документах організації чітко видно, що з 8 травня 2006 року, Володимир Гаразд не отримував зарплати, як директор «Бізнес-центру», — зазначив Зіновій Коваль.

Вислухавши заяви обох сторін, які переконували у своїй правоті, суд направився у нарадчу кімнату, призначивши винесення вироку та підсумкове засідання на понеділок, 16 березня.

old_editor, 14.03.2009 19:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини