Анушкевичус: Якщо говорити про вулицю Дудаєва, то вона вже має назву

«Стосовно того, що вулицю назвали моїм іменем, то я вважаю — це робити ще зарано, — говорить міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. — Якщо говорити про вулицю Дудаєва, то вона вже має назву. Що ж до стану дороги, то вона не ремонтувалась з часу побудови вулиці. Однією з найголовніших і найвагоміших причин, чому ця вулиця не ремонтувалась, а здійснювався лише поточний ремонт, є те, що існує рішення про прокладку каналізаційного колектора та нитки водопроводу.

Відколи збудована вулиця, там не було каналізації. Зараз же в цьому є нагальна потреба, оскільки там розташовані гуртожитки і досить багато підприємств. Саме цього року розпочинаються роботи. І будь-який ґазда підтвердить, що тільки після того як буде прокладений каналізаційний колектор, нитка водогону, тоді варто здійснювати капітальний ремонт цієї вулиці. В іншому випадку – це просто викидання коштів на вітер, неефективне витрачання бюджетних коштів.

За домовленістю з інвестором, яким є фірма «Маодот-1», спільно з водоканалізаційним господарством, коли будуть завершені усі роботи з прокладання комунікацій, буде зроблено і капітальний ремонт дороги на вул. Дудаєва.

Також я хотів би зазначити, що, особливо зараз, в умовах фінансово-економічної кризи, багато-хто буде намагатись звинувачувати органи місцевого самоврядування, міські ради, виконкоми, міських голів. У цьому плані, що стосується доріг, яких у нас в місті Івано-Франківську майже 200 км., для проведення якихось кардинальних змін потрібно коло 50-70 млн. євро. Таких коштів у міському бюджеті не має».

Для довідки:

На 2009 рік на ремонт доріг у місті Івано-Франківську передбачено: 3 млн. гривень із загального фонду бюджету на поточний ремонт доріг, 3 млн. грн. з бюджету розвитку на ремонт внутрішньобудинкових проїздів, а також 2 млн. 60 тис. грн. на капітальний ремонт доріг у місті. Окрім того, 8 млн. грн. транспортного збору у 2009 році планується також спрямувати на реконструкцію доріг у Івано-Франківську.

old_editor, 10.03.2009 20:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини