Олег Сиротюк: 15 березня став би початком кінця для мегаблоків, які себе називають демократичними та помаранчевими

Вибори до Тернопільської обласної ради — це лакмусовий папірець, який потрібен мегаблокам, щоб побачити реакцію українців на те, що вибори були відмінені. Якщо в Тернополі все пройде добре, тобто вибори таки не відбудуться, то такий сценарій можна буде запроваджувати і по всій Україні.

Про це сьогодні на прес-конференції сказав Олександр Сич, голова Івано-Франківської організації ВО «Свобода».

«Цей прецедент із відміною виборів до Тернопільської облради Верховною Радою є дуже небезпечним. Таким чином можуть бути відмінені будь-які вибори партіями чи блоками, які сьогодні узурпували владу», — говорить Олександр Сич.

За словами Олега Сиротюка, голови Тернопільської обласної організації ВО «Свобода», вибори були відмінені лише тому, що за опитуваннями більшість жителів Тернопільщини хотіли голосувати за ВО «Свободу», рейтинг же БЮТ, який сьогодні при владі у Тернопільській обласній раді, почав стрімко падати.



«Вибори були великою небезпекою. 15 березня став би початком кінця для мегаблоків, які себе називають демократичними та помаранчевими», — каже Олег Сиротюк.

За його словами, ВО «Свобода» подала позов до суду з вимогою дозволити проводити вибори на Тернопільщині. На цьому тижні рішення адміністративним судом Тернополя буде прийняте.

Якщо ж суд визнає, правомірність постанови ВР, ВО «Свобода» готова провести референдум і оголосити недовіру обласній раді.

Довідка

18 грудня ВР була прийнята постанова Про проведення дострокових виборів до Тернопільської обласної ради.

3 березня депутати відмінили вибори до Тернопільської обласної ради.

old_editor, 10.03.2009 19:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини