Кріль: У найближчі місяці грошей для пенсіонерів може не вистачити

«Уряд повинен збалансувати доходи та видатки Пенсійного фонду. Інакше, у найближчі місяці грошей для пенсіонерів може не вистачити», — вважає народний депутат, лідер Єдиного Центру Ігор Кріль.

На думку політика, зараз уряд займається звичайним маніпулюванням цифрами. «Спочатку свідомо занижує план надходжень до Пенсійного фонду, а потім красиво рапортує про його перевиконання», — наголосив Ігор Кріль.

Лідер Єдиного Центру повідомив, що наочним доказом цього є ситуація з Пенсійним фондом у січні.

«З урахуванням пенсійних програм, а також передбаченої бюджетної дотації на покриття дефіциту Пенсійного фонду, обсяг його власних надходжень повинен становити близько 112 млрд. грн., або в середньому 9,3 млрд. грн. на місяць. Це реальні цифри, – пояснює народний депутат. – Натомість план надходжень до Пенсійного фонду складав лише 5,5 млрд. Звідси і перевиконання. З тим же успіхом можна було передбачити план у 1 млрд. грн. і перевиконати його у 7 разів».

На думку Ігоря Кріля, це лише півбіди. «Власні надходження Пенсійного фонду за січень склали лише 6,7 млрд. грн., а за лютий – близько 7,3 млрд. грн. Ми бачимо очевидний розрив у фінансуванні, який складає 2-3 млрд. грн. щомісяця»,— зазначає політик.

«Це означає, – наголошує Ігор Кріль, – Що Пенсійному фонду доведеться позичати з Держбюджету не менше 20-25 млрд. грн. Це і є прихований дефіцит Пенсійного фонду. Враховуючи, що у бюджеті і без того закладений дефіцит 30 млрд. грн. – коштів на покриття дефіциту Пенсійного фонду може не вистачити», — вважає політик.

«Тому зараз уряду негайно потрібно підготувати зміни до бюджету і думати про те, як збалансувати фінансування Пенсійного фонду», — підсумовує Ігор Кріль.

old_editor, 10.03.2009 14:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини