Катерина Лук’янова: Україна готує економічний жах — інфантильних випускників!

«Вважаю, що введення 12-річної системи навчання в українських школах принесе «чорні» плоди. Наша країна виховає інфантильне покоління. Порахуйте: в 6 років дитина вирушить до школи, закінчить її у 18-ть, або в 7 піде до школи і закінчить у 19-ть. Потім в армію, потім до ВУЗу на 4-6 років чи технікуму. Таким чином перша виробнича практика у випускників ВУЗів розпочнеться аж з 24-26 років!», — повідомила народний депутат, парламентський представник громадянського руху «Народна самооборона» Катерина Лук’янова.

Депутат сказала: «Якщо при 10-річній системі навчання молода людина могла випробувати себе на виробництві з 17 років, і визначитися із подальшим життєвим шляхом, то зараз для багатьох «школи життя» розпочнуться значно пізніше!».



«І це не все, — підкреслила політик. – На перший погляд невинне збільшення шкільного навчального процесу на 2 роки у подальшому згубно вплине на економіку. По-перше, виробничі навички випускник почне здобувати набагато пізніше, ніж при 10-річній системі навчання. По-друге – це роки несплачених податків, у тому числі і в Пенсійний фонд, роки недовиробленого валового продукту в країні».



«І весь цей економічний жах – на фоні проблеми з відтоком мільйонів робочих рук за кордон, і на тлі демографічної кризи, започаткованої в 90-х рр. 20 ст.», — зауважила Катерина Лук’янова.

«Сьогодні пролунає останній дзвоник для багатьох українських школярів. Щиро бажаю нинішнім випускникам загальноосвітніх шкіл і майбутнім випускникам знайти свій життєвий шлях, опанувати гарну професію, бути затребуваними і щасливими в нашій державі», — резюмувала пані Лук’янова.

old_editor, 29.05.2009 17:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини