ЖЕО є залишком радянської системи, тому їх треба реформувати — експерт

На семінарі для депутатів місцевих рад, що відбувся в Яремче обговорювалось питання щодо проведення реформи управління житловим фондом в Україні.

«За 16 років в Україні не було запроваджено реформи по управлінню житловим фондом», — заявив голова Львівського Центру дослідження місцевого самоврядування Володимир Бригілевич.

Представляючи досвід управління багатоквартирними будинками в Польщі та Прибалтійських країнах пан Володимир зазначив, що для завершення реформи управління житловою нерухомістю міст України необхідно посилити три складові.

«По-перше, власники житла мають об’єднатися в ОСББ; по-друге, мають бути запроваджені управлінські компанії чи управителі; по-третє, мають діяти компанії, що надаватимуть послуги», — сказав він.

Володимир Бригілевич вважає, що ЖЕО є застарілою формою організації, залишком радянської системи, тому їх потрібно «беззастережно реформувати».

Що ж до Івано-Франківська, то пан Володимир порадив впроваджувати у місті пілотні управляючі компанії, тобто здійснювати процес реформування ЖЕО.

«Добрим кроком є приватизація ЖЕО, але сама приватизація це ще не вирішення всіх проблем. Потрібно також здійснювати стимулювання ринку комунальних послуг та створення пілотних управляючих компаній. Ми розробляємо навчальну програму для керівників ОСББ, і ми готові співпрацювати з містом в реалізації спільних проектів», — говорить Володимир Бригілевич.



old_editor, 29.05.2009 14:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини