Торгівля дітьми в Україні набуває загрозливих масштабів — експерт

На вулиці тепер часто можна побачити не тільки маленьких дітей, які просять гроші, крадуть у перехожих речі, але й дівчаток, які відкрито займаються проституцією та знімаються в порнографічних фільмах. В Інтернеті можна знайти безліч відеороликів порнографічного змісту за участі маленьких дітей. При чому торгівля дітьми всередині країни є набагато частішим випадком, ніж торгівля за кордон. По-перше, це набагато дешевше для торговців «живим товаром». А по-друге, нема тяганини при оформленні документів, говорять експерти.

Часто бувають випадки, коли дітей з однієї області перевозять в іншу просити милостиню та для використання в порнобізнесі. Таку галузь ще називають новою формою рабства або спотвореною формою міграції.

Зазвичай в такий оборот потрапляють не тільки діти-сироти чи безпритульні насильно, але й багато дітей йде на це добровільно.

«Почастішали випадки проституції серед неповнолітніх дівчат. Однією з причин цього може бути брак емоційного тепла в сім’ї, близькість стосунків. Також часто дівчата йдуть на цей крок, щоб самоутвердитись, заповнити порожнечу родинного спілкування за допомогою сексуальних відносин із старшими чоловіками. Але як наслідок, ці діти обманюють себе. Адже окрім травматичного досвіду, вони відчувають відразу до власного тіла і схильні до суїцидальних дій», — каже психолог Наталя Мухітдінова.

Незважаючи на це, є багато випадків, коли діти починають усвідомлювати те, що вони роблять і намагаються почати нормальне життя.



«Дітям, які постраждали від рабства, але змогли з нього вибратись необхідна спеціальна реабілітація. Спеціальний реабілітаційний центр є у Львові та Києві. Також їм потрібна консультація із кваліфікованим психологом. Адже одного лише усвідомлення замало»
, — говорить Наталя Мухітдінова.



old_editor, 29.05.2009 13:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини