Для місцевих депутатів розроблено спеціальний підручник

В Яремче відбувся тренінг для міських голів та депутатів місцевих рад під назвою «Децентралізація та ефективне місцеве самоврядування». Семінар проходив у рамках Муніципальної програма врядування та сталого розвитку, що впроваджується ПРООН за підтримки Канадської агенції міжнародного розвитку.

«Метою заходу є підвищення обізнаності депутатів міських та обласних рад щодо принципів ефективного місцевого самоврядування, децентралізації, та розподілення повноважень між регіональними та державними органами влади», — розповідає керівник проекту МПВСР Ірина Скалій.

В Україні програма працює з 2004 року.

«Ми розуміємо, що будь-які реформи повинні бути в першу чергу вчасними, а, по-друге — сприйнятими як органами місцевої влади, так і місцевим населенням. Такі заходи мають готувати людей до цих реформ», — каже Ірина Скалій.

За сприяння Київської академії муніципального управління в 2007 році було розроблено спеціальний підручник, в який увійшло шість модулів, серед яких: фінансове, стратегічне та оперативне планування, соціальна мобілізація, як інструмент місцевого розвитку.

«Цей захід 2009 року є другим, і після нього ми плануємо оновити посібник та рекомендувати його для використання в роботі депутатів місцевих рад, працівників виконавчих комітетів та всіх тих, кому не байдужий розвиток місцевого самоврядування в Україні», — говорить Ірина Скалій.



old_editor, 29.05.2009 13:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини