Геннадій Москаль пропонує ввести покарання для футбольних хуліганів

Депутат Верховної Ради від Громадянського руху «Народна самооборона» Геннадій Москаль пропонує ввести адміністративну відповідальність за порушення громадського порядку під час проведення спортивних заходів.

«Законопроект підготовлено з огляду на значну кількість порушень громадського порядку під час проведення масових спортивних заходів, насамперед, футбольних матчів, та з урахуванням важливості забезпечення громадського порядку під час проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, а також з метою попередження порушень громадського порядку під час спортивних заходів», — говориться в супровідній записці до законопроекту.

На сьогодні в законодавстві відсутні норми, які б передбачали адміністративну відповідальність за подібні порушення. Такі дії найчастіше кваліфікуються як дрібне хуліганство.

Якщо законопроект буде прийнятий, то за нецензурну лайка, образливі вигуки, заворушення, підбурювання до вчинення порушень, образливе чіпляння та інше недодержання правил дотримання порядку на спортивних заходах правопорушники будуть оштрафовані на 170-340 грн. А якщо цього покарання буде недостатньо, порушник може бути арештований на строк до 15 діб.

old_editor, 28.05.2009 22:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини