Хто вкрав «Олімп»? Влада визнає факт незаконної приватизації

Минулого року Олександр Сич, направив депутатський запит на ім’я керівників Івано-Франківської області, СБУ та прокуратури із проханням розібратися у факті незаконної приватизації спорткомплексу «Олімп».

Прес-секретар СБУ в Івано-Франківській області Марія Римар повідомила «Малакаві», що такий запит вони отримували і дали на нього протягом двох тижнів відповідь.

«У даному випадку можуть міститися ознаки вчинення правопорушень у здійсненні службової діяльності, які належать до підслідності органів прокуратури. Дане звернення було передано в обласну прокуратуру, про це було повідомлено також голову обласної ради Ігоря Олійника», — повідомила «Малакаві» Марія Римар.

Також на запит Олександра Сича дав відповідь і чинний губернатор Прикарпаття Микола Палійчук (відповідь від 23.07.2008 №4932/2/1-08/01-132).

У ньому говориться: «Договір підряду, договір іпотеки, а також договір про задоволення вимог іпотеко держателя обласна державна адміністрація вважає таким, що суперечить Цивільному кодексу України, Господарському кодексу України, іншим актам законодавства України, оскільки є фіктивними, тобто укладеними без наміру створення правових наслідків, які обумовлюються цим договором.

Зміст спірних договорів суперечать нормам Цивільного кодексу України, Господарському кодексу України, Закону України «Про іпотеку», статутних документів ДЮСШ «Олімп» та КПФСТ «Колос»
.

У відповіді сказано, що ні до, ні під час, ні після укладання договору підряду, ні під час виконання підрядних робіт КПСФСТ «Колос» не були визначені реальні джерела фінансування підрядних робіт.

«Крім цього КПФСТ «Колос» не володів необхідним обсягом цивільної дієздатності на укладання спірних договорів.

Відповідно до Статуту КПФСТ «Колос» (п.7.3, п.7.4) центральна рада Товариства «Колос» розпоряджається майном і коштами КПФСТ «Колос», а угоди від імені Товариства «Колос» укладає голова центральної ради Товариства «Колос». У спірному випадку відсутнє рішення центральної ради Товариства «Колос». У спірному випадку відсутнє рішення центральної ради Товариства «Колос» на укладання спірних договорів, при цьому вони підписані головою обласної ради Товариства «Колос». Тобто спірні договори укладені всупереч статті 92 Цивільного кодексу України, а тому можуть бути визнані недійсними згідно зі ст. ст. 203,215 Цивільного кодексу України та ст. 207 Господарського кодексу України»
.

Також у відповіді вказано, що «постановою Вищого господарського суду України у даній справі від 20.06.2006 року скасовано рішення господарського суду Івано-Франківської області від 11.06.2004 року, яким було визнано право власності на спірний об’єкт за ФСТ «Колос», а справу направлено на новий судовий розгляд. В подальшому ухвалою господарського суду від 7.11.2006 року провадження у справі припинено за відсутністю предмету спору.

Таким чином, вказані судові рішення свідчать про те, що ФСТ «Колос» не набуло права власності на приміщення спорткомплексу «Олімп» в м. Івано-Франківську по вул. Сахарова, 38, а відповідно не мало права надати це майно в іпотеку.

Рішення про передачу спорткомплексу товариству «Колос» у власність не приймалося ні обласною радою (власником майна), ні виконавчим комітетом.

На даний момент, прокуратурою області в інтересах держави в особі Івано-франківської обласної ради та обласної державної адміністрації внесено касаційне подання на рішення господарського суду Івано-Франківської області від 14.03.2007 року»
.

old_editor, 29.05.2009 16:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини