Звіт для галочки, або Як міський голова звітувався

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус відзвітувався перед депутатами міської ради та громадою міста. Правда, в особливі подробиці своє діяльності не вдавався, а виклав все у звіті на 45 сторінок. Мовляв, кому цікаво, читайте самі.

Читати було дійсно цікаво. Виявляється попри кризу, 2008 рік виявився вдалим для Івано-Франківська.

«Незважаючи на проблемні питання, є серйозні досягнення. Особливо динамічно розвивається медична галузь і можна з впевненістю сказати, що рік медицини відбувся», — говориться у звіті.

І нічого страшного, що міський бюджет у частині видатків було виконано лише на 94 %, цьому є логічне пояснення.

«Не 100-відсоткове виконання бюджетних призначень за 2008 рік, перш за все було пов’язане з тим, що по загальному фонду бюджету не було забезпечено надходження по податку з доходів фізичних осіб на суму 2534,6 тис. грн., по єдиному податку — 54,5 тис. грн., по місцевих податках і зборах — 92,4 тис. грн., податку на промисел — 1, 2 тис. грн., платі за видачу ліцензій та сертифікатів — 0,8 тис. грн.», — говориться у звіті.

Чомусь у звіті міський голова не згадує проблеми «Теплокомуненерго» (хіба тільки те, що влада здійснює моніторинг використання підприємством газу).

Не захотів міський голова говорити і про спорудження комплексу Степана Бандери. У звіті лише говориться: «1 січня до святкування сторіччя з Дня народження Степана Бандери відбулося відкриття меморіального комплексу Степана Бандери. На Європейській площі споруджено не просто пам’ятник провіднику національно-визвольного руху в Галичині, але й пантеон героїв, які поклали своє життя за волю України. На спорудження величного меморіального комплексу витрачено близько 7 млн. грн. Частина цих коштів зібрана громадою міста».

Очевидно, громада міста, має право знати, чому комплекс відкрили буквально на кілька днів, а потім просто тихенько закрили. Цікаво знати, чому ж комплекс не функціонує і досі. Чиновники говорять, що комплекс не відкривають, бо в ньому ще не виконані всі роботи, а не виконані, тому що нема фінансування. А де? Навіщо ж тоді треба було меморіал урочисто відкривати, якщо він не закінчений? Очевидно, просто для галочки.



old_editor, 28.05.2009 22:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини