Якщо знайдеться людина, яка зможе об’єднати всі громадські групи в один великий рух, це може закінчитися революцією — експерт

За словами учасників «Антикризового спротиву», які одинадцять днів провели під стінами Верховної Ради, міліція контролювала кожен їх крок. Крім того, весь час свого перебування учасники змушені були ночувати під відкритим небом у будь-яку погоду, бо їм не давали дозволу на встановлення наметів. Активісти вважають, що таким чином чиновники намагались перешкоджати діям організації.

«Несподіванки супроводжували нас від нашого прибуття, — каже учасник ГО «Антикризовий спротив» Олександр Єнько, — Ночувати доводилось під дощем та в холоді. Якось пішли прогулятись у парк поруч, бо замерзли і хотіли розігрітись, то міліціонер, який нас вартував і заснув ненадовго, коли прокинувся і не знайшов нас підняв галас та викликав підмогу. А ми в цей час за всім цим спостерігали. На площі постійно були люди, які робили все, щоб зробити наше перебування там максимально некомфортним».

Учасники кажуть, що їм стало відомо про вказівку зацікавлених осіб, щоб зробити все, аби акція закінчилася якомога швидше.

Віктор Неміш, голова Івано-Франківського осередку «Антикризового спротиву» каже, що під стінами Верховної Ради постійно відбуваються акції-протести, але про них ніхто не знає, бо вони не висвітлюються в ЗМІ.



«Всі Київські ЗМІ Верховна Рада моніторить. Все це робиться з метою утисків усіх протестів. Щоб люди не знали, і не росла хвиля протестів»
, — говорить Віктор Неміш.

Якщо і надалі влада продовжуватиме свою бездіяльність, активісти обіцяють новий протест, але побоюються, що всеукраїнський рух може перерости в революцію.

«До нас приєднувались ГО з багатьох міст країни. Як виявилось, не такі і різні в нас біди, думки та ідеї. Якщо знайдеться людина, яка зможе об’єднати всі громадські групи в один великий рух невідомо чим це може закінчитись, швидше за все – революцією», — каже Олександр Єнько.

old_editor, 28.05.2009 22:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини