Відеозйомка дає хороший результат, як і підвищення штрафів — ДАІ

В зв’язку із запровадженням нових штрафних санкцій ситуація на дорогах різко змінилась. Порушень стало удвічі менше.

«За останні чотири місяці ситуація на дорогах значно покращилась. Працівниками ДАІ в період з січня по травень 2009 року зафіксовано на 25 % менше дорожньо-транспортних пригод в порівнянні з минулим роком, також на 48,7 % менше дорожньо-транспортних пригод з потерпілими. Всього загиблих 19 чоловік, що є на 67 % менше, ніж за попередні місяці»,— каже начальник ЦГЗ УМВСУ в Івано-Франківській області Василь Гультайчук.

Керівництво ж ДАІ переконане, що наслідком таких позитивних змін є підвищення штрафів.

«Таким змінам посприяло в першу чергу встановлення нових штрафних санкцій. Культура поведінка на дорогах зросла. Люди стали менше порушувати правила і поводяться тепер значно обережніше. Випадків з перевищенням швидкості, виїздом на зустрічну смугу поменшало», — говорить прес-секретар УДАІ в Івано-Франківській області Костянтин Кулак.

Щоб краще відстежувати порушення правил на дорогах, державо-патрульною службою планується встановлення відеокамер по Івано-Франківській області.



«В Івано-Франківську є встановлені відеокамери на перехрестях вулиць Мазепи, П. Орлика та Січових Стрільців. Невдовзі планується їх встановлення по населеним пунктам області. Разом з відеокамерою буде встановлено спеціальний прилад, що фіксуватиме перевищення швидкості»
, — повідомляє Костянтин Кулак.

Працівники державно-патрульної служби стверджують, що відеозйомка дає хороший результат, як і підвищення штрафів.



old_editor, 28.05.2009 22:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини