Європейські посли сьогодні оцінювали потенціал Прикарпаття

В рамках святкування Дня Європи відбулася зустріч шести послів Європи з керівниками Івано-Франківської області. Делегація представників дипломатичних установ була представлена такими країнами, як Великобританія, Греція, Туреччина, ФРН, Чехія.



Метою візиту є оцінка потенціалу області та можливості подальшого фінансування економіки краю. Одна з цілей — поділитись досвідом щодо впровадження норм та стандартів ЄС в роботі органів місцевої влади, наголосити на ефективній роботі органів місцевого самоврядування, як визначальному чиннику у процесі європейської інтеграції.

Голова облради Ігор Олійник наголосив, що обласна влада робить все можливе для того, аби привабити іноземного інвестора та створити сприятливі умови для подальшого співробітництва.

В результаті такої співпраці, фірмою «Тайко» було відкрито завод, який проектували німці та українці.

«Соціально-економічна ситуація в області є стабільною. За чотири місяці виконані показники обласних та міських бюджетів. Наразі область займає перше місце в Україні. Позитивне сальдо зовнішнього балансу складає 4,5 млн. дол. Цифри говорять самі за себе», — сказав Ігор Олійник.

old_editor, 22.05.2009 20:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини