Українці скептично ставляться до велосипедів

Делегація дипломатів ЄС у складі Голови Представництва Європейської Комісії та послів з Греції, Туреччини та Великої Британії, під час візиту до Івано-Франківської області, зазначили, що українці дуже скептично ставляться до такого виду транспортного засобу як велосипед. Це легкодоступно, не шкідливо для довкілля, а головне дає можливість підтримувати себе у хорошому тонусі – кажуть дипломати.

«Мені доводилось працювати у Лондоні, Відні, Берліні, Москві та Києві, — говорить посол Великої Британії Лі Тернер, — І тільки в Москві та Києві зовсім не має умов для велосипедного способу пересування по місту. Основна загроза для велосипедів у Києві – великі дорогі машини, власники яких вважають, що для них правила не писані. Часто на велосипеді я почуваю себе набагато вище водіїв, які простоюють у заторах. На велосипеді швидше та ефективніше можна доїхати на роботу, до того ж і приємно проїхатись».

Голова Представництва Європейської Комісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра каже, що для велосипедистів потрібні умови, для їх безпечного пересування, а це вже залежить від влади.

«У всьому світі люди намагаються менше користуватись своїм автотранспортом. Ми боремося з великими викидами вуглецю у повітря, і намагаємось популяризувати велосипед як екологічний вид транспорту в країнах, де це не розвинуто. Важливо, аби люди розуміли, що велосипед – не лише засіб для розваги та їзди на природі, але й також міський транспорт», — каже Жозеф Мануель Пінту Тейшейра.

Представники делегації переконані, що проект «Велокраїна» сприятиме розвитку велокультури серед населення.

old_editor, 22.05.2009 18:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини