В управління із захисту прав споживачів найбільше скаржаться на неякісні продукти

Сьогодні похід в магазин для багатьох закінчується не тільки зіпсованим настроєм,але й тяганиною по судах. Причиною всього є обслуговування в магазинах, на ринках та в супермаркетах. Крім хамського, не толерантного ставлення до покупців, продавці ще й умудряються перепродувати прострочені продукти, або ті продукти, які зберігалися в невідповідних для цього умовах, говорить Оксана Кобильчук, заступник начальника управління захисту прав споживачів.

За її словами, найбільше споживачі скаржаться на якість обслуговування. То обважили, то неправильно порахували. Також трапляються випадки, коли в магазинах абсолютно свідомо переставляють прострочені продукти в перший ряд, а свіжі ховають. При тому несвіжі продають трохи дешевше.

З приходом літа і настанням спеки потрібно ретельніше робити закупи. Адже через необережність можна отруїтись або ж потрапити до лікарні.

Управління із захисту прав споживачів щоденно отримує безліч скарг не тільки на харчові продукти, але й продукти першої необхідності, побутові засоби, одяг та техніку.

«Для боротьби із такою несправедливістю потрібно звертатись перш за все до підприємця, якщо ж це не дасть жодних результатів, то необхідно писати скарги в управління із захисту прав споживачів. На це обов’язково треба звертати увагу. І в жодному разі не можна пропускати», — каже Оксана Кобильчук.

Вона радить, написати скаргу в управлінні, тоді фахівці зможуть перевірити певний магазин, вилучити протерміновану продукцію, накласти штраф, а скаржнику відшкодувати вартість неякісної продукції.



old_editor, 21.05.2009 20:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини