Активність відпочиваючих більша, ніж минулого року — експерт

Не новина, що івано-франківці обирають відпочинок за кордоном. Ні криза, ні фінансові труднощі не стають на заваді бажанню добре відпочити. А «добре» сьогодні як виявилось можуть запропонувати курорти Туреччини, Чорногорії, Болгарії та Єгипту. Саме ці напрямки залишаються найактуальнішими серед українських відпочиваючих.

«Туреччина, Чорногорія, Болгарія залишаються традиційним вибором відпочинку, — говорить головний менеджер туроператора «Галичанка ІФ» Галина Яремчук, — Менш актуальний влітку Єгипет, найчастіше до Єгипту їдуть зимою, аби погрітися на сонці та покупатись у теплому морі. Останнім часом до найпопулярніших маршрутів входить Хорватія, хоча завжди вважалась дорожчою за Чорногорію. Цього року курорти Хорватії пропонують доступніші ціни».

Не падає попит і на екскурсійні поїздки. Ближча Європа завжди користувалась популярністю серед українських туристів.

«Люди часто обирають Чехію, Угорщину, Польщу, щоб за рахунок цих країн мандрувати далі по Європі: до Німеччини, Австрії, Італії», — говорить Галина Яремчук.

Червень — місяць відкриття сезону відпочинку. Як правило, у червні ціни доступніші на відпочинок. Галина Яремчук зазначає, що цього року навіть спостерігається більша кількість охочих відпочити у Туреччині, чи іншому курорті, ніж минулого року.

«Відомо, що ціни коливаються від часу відпустки та від зірковості готелю. До прикладу, трьохзірковий готель у червні коштуватиме від 400 доларів на одну особу за вісім днів. Чотирьох зірковий порядком вище — 550-600 доларів на одну особу. П’яти зірковий — 700-800 доларів, правда є різні 5-ти зіркові готелі: економ та віп варіанти. Віп варіанти можуть сягати від 1000 доларів і до можливостей кожного. Здебільшого, курорти тепер орієнтуються на туриста з середнім рівнем достатку», — каже Галина Яремчук. Пані Галина зазначає, що минулого року перші рейси були на половину порожні, а цього року забиті вщент.

Порівняно з минулими роками Болгарія відставала порівняно з Туреччиною, у туристичному потоці, каже Галина Яремчук. А вже цього року і курорти Болгарії зробили рішучий крок у обслуговуванні туристів, ввели пропозицію all inclusive (все включено).

«Наші люди звикли, щоб нічого їх не стосувалось. Вони платять гроші і їх не повинно щось турбувати. Болгарія відчула великий вплив конкурентів і змушена була приходити до таких рішень, аби заманити туристів і значно знизити ціни на послуги», — говорить Галина Яремчук.

old_editor, 21.05.2009 14:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини