Дії Юрія Луценка у Франкфурті оправдовує батьківський обов’язок

Конфлікту в аеропорту Франкфурта (Німеччина), за участі міністра МВС Юрія Луценка та німецької міліції, Сергій Луценко, брат міністра, називає спеціально зорганізованою операцією з метою дестабілізувати міліцію перед виборами.

«В першу чергу Юрій Луценко діяв як батько, — говорить Сергій Луценко, — Наразі триває розслідування, проте відомо для чого це робиться: комусь поперек горла стоїть міліція, яка дійсно працює, і її необхідно прибрати до виборів».

За словами Сергія Луценка, аеропорт знаходиться в нейтральній зоні і міліції там бути не могло, лише прикордонники.

«Жінка, працівниця авіакомпанії «Люфтганза» спинила Юрія, який відставав за своїми колегами, які вже знаходились у літаку, почала погрожувати, що не пустить його до літака через підозру в сильному алкогольному сп’янінні. При цьому вона хамила, а на пред’яву дипломатичного паспорта ніяк не відреагувала. Жінка натиснула кнопку виклику і тут же прибули четверо міліціонерів, ніби вони тільки і чекали виклику», — говорить Сергій Луценко.

Після появи міліціонерів всі учасники делегації вийшли з літака, щоб зрозуміти у чому річ. Юрій Луценко хотів повернутись до своєї делегації, а в цей момент його 19-річного сина, який летів разом з ним до Кореї на медичний огляд, обступили четверо міліціонерів.

«Синові Юрія Луценка зробили шийний обхват ззаду. Шия мого племінника недавно прооперована, тож міністр розштовхав міліціонерів, щоб захистити свого сина і діяв як батько», — говорить Сергій Луценко.

Юрій Луценко, за словами свого брата, випив келих пива під час обід, тож при звинуваченні у сильному сп’янінні пропонував, щоб медичне обстеження пройшли всі члени делегації, включаючи сина міністра. Проте такого рішення не добились і обстеження пройшов лише син Юрія Луценка, так як не належав до дипломатичної делегації.

«У крові мого племінника казали, що знайшли три проміле алкоголю. Але це неправда, бо він пройшов кілька сеансів хіміотерапії, і навіть невелика доза алкоголю могла бути для нього смертельною. Юрій Луценко їхав зі своїм сином саме з метою пройти медичний огляд у провідних фахівців Кореї», — говорить Сергій Луценко.

Виходить, що сп’янілих людей на борт літака не пускають, зате кожен пасажир може випити пива, коньяку чи іншого алкогольного напою в літаку під час польоту. Сергій Луценко каже, що алкоголь постійно пропонують на борту, і на тому літаку теж.

«На запити наших адвокатів нічого не можемо знайти, ніяких зачіпок. Жінка, яка зупинила Юрія Луценка зникла, її не можуть знайти. Не зрозумілим залишається факт, що на момент затримки делегації були відключені усі відеокамери аеропорту. Від цієї ситуації німці теж в шоці. Але до нас вони завжди відносились як до третьої раси, для них наші дипломатичні паспорти, високі посади нічого означають. А нашим депутатам не завадило би бути більш патріотичними і захищати честь своїх громадян», — каже Сергій Луценко.

old_editor, 16.05.2009 20:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини