Від помилок у тестах ніхто не виграє і не програє — Томенчук

Вчителі історії стверджують, що запитання і відповіді зовнішнього тестування з історії України складено некоректно по відношенню до учнів. Мова йде про наявність помилок у тестових запитаннях.

Директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук можливість помилок у тестах не відкидає, проте запевняє, що помилки не вплинуть на результати.

«Я не виключаю можливості помилки у тестах, — каже Богдан Томенчук, — Проте, запевняю, що від помилок у тестах не виграє і не програє ніхто. Кожне питання у якому буде доведена наявність помилки — або зарахують усім, або ж не зарахують нікому».

За словами Богдана Томенчука, тестові завдання є авторськими, тобто їх розробляла обмежена кількість осіб з метою дотримання конфіденційності.

«А тому, можливості переглянути завдання та виявити помилки у нас не було», — каже Богдан Томенчук.

Підсумовуючи, Богдан Томенчук зазначив, що кожен учасник тестування має право апеляції, проте регіональним центром не зареєстровано жодної апеляції ні з історії, ні з попередніх тестувань.

«Помилятися при складенні тестів – це цілком прийнятна для світової практики ситуація, — резюмує Богдан Томенчук, — Оскільки, їх, я повторюсь, пишуть живі люди».

old_editor, 13.05.2009 17:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини