Склалася ситуація, коли певна кількість дітей може залишитись без атестатів про середню освіту — Зінаїда Болюк

Учні, які зареєструвались на зовнішнє незалежне оцінювання, але не з’явились на тести, ризикують залишитися без атестатів

Про це сьогодні під час проведення оперативної наради голови ОДА з начальниками структурних підрозділів облдержадміністрації повідомила начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Зінаїда Болюк.

Як зауважила головний освітянин області, цьогорічною особливістю ЗНО було те, що оцінки, які учні отримували за результатами тестів, автоматично зараховувались їм як підсумкова атестація з предмету за рік. Цього року Міністерство освіти і науки передбачило, що замість проведення екзаменів випускники загальноосвітніх шкіл проходитимуть тільки тестування, оцінки з якого автоматично будуть зараховані їм в атестат як підсумкові. Чимало дітей, які з метою «перестрахуватись» в січні місяці реєструвались одразу на кілька предметів, приходять тепер лише на предмети, які необхідні їм при поступленні на обрану спеціальність певного вищого навчального закладу, не до кінця усвідомлюючи нововведення. Тож, як пояснила Зінаїда Болюк, учні, які в січні зареєструвались, але без поважних причин не прийшли на тестування, залишаться без підсумкової оцінки з даного предмету. Склалася ситуація, коли певна кількість дітей може залишитись без атестатів про середню освіту. Зінаїда Болюк вбачає вихід із проблемної ситуації у проведенні додаткової сесії, однак наразі роз’яснень з даного приводу Міністерство не надало.

Також Зінаїда Болюк на оперативній нараді в голови ОДА повідомила, що навчання у прикарпатських школах цього року завершиться 29 травня - саме цього дня по всіх загальноосвітніх школах пролунає «останній дзвоник».

old_editor, 13.05.2009 16:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини