Пластуни проведуть перше таборування в році

Найближчими вихідними, 9-11 травня, пластуни Івано-Франківської області відкриють таборовий сезон традиційним заходом – «Святом Весни». Свято встановлено на честь опікуна Пласту – святого Юрія, якого Церква вшановує 6 травня.

Пластуни Прикарпаття проведуть «Свято Весни» в Чорному лісі поблизу с. Грабівка Калуського району. Сам захід пройде у формі змагань між юнацькими куренями. Особливістю цьогорічної імпрези буде те, що легенда таборування присвячена історії українського кінематографу. Саме тому вся програма свята буде побудована на розповідях про українських режисерів та різноманітними заняттями пов’язаних з вітчизняним кіно. На акції пластове юнацтво матиме змогу позмагатись між собою у дефіляді, спортивних та інтелектуальних змаганнях, конкурсу-куховарення, смуги перешкод, конкурсу облаштування свого підтабору та ін. Очікується що в заході візьмуть участь близька трьохсот пластунів з нашої області.

«Свято Весни» для пластунів має особливе значення, адже це перше таборування у році. Традиційно, на ньому юнацтво перевірить свою практичну та теоретичну підготовку до літніх таборів.

Цікаво, що цьогорічне «Свято Весни» відбувається в рамках святкування 20-ти ліття відновлення Пласту в Україні. Саме тому пластуни всієї України матимуть певні спільні елементи програми.

old_editor, 09.05.2009 12:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини