Всім буде дешевше покращити умови виробництва, ніж відселяти людей – Ігор Андруняк

Людей з території санітарно-захисної зони відсиляти не будуть, натомість місцева влада Надвірної вимагає від керівництва колишнього лісокомбінату змінити технологію виробництва.

«Вчора до Віри Афтаназів приїжджали представники місцевого самоврядування, — говорить заступник міського голови Надвірної Ігор Андруняк, — Люди працювали на городах і не помітно було, щоб вони голодували. Була санепідемстанція і при мешканцях брала проби шкідливих речовин. Результатів ще не має, проте минулі дослідження показали, що кількість речовин у повітрі безпечна для життя. Поки що говорити про переселення цих людей зарано. Мешканців прилеглої до заводу території уже мали відсиляти і навіть власники підприємства почали будову трьохповерхового дому, але через кризу дім забрала податкова за борги».

Ігор Андруняк каже, що вони вимагатимуть в керівників підприємства, щоб ті встановили очисні фільтри та дотримувались всіх необхідних екологічних норм.

«Будемо старатись покращити життя мешканцям санітарно-захисної зони, а якщо люди наполягатимуть, то влада надасть їм територію для забудови. Проте серед жильців більшість пенсіонерів, і вони не взмозі будуватись. Наразі йдуть переговори з керівництвом, але вони мало що можуть вдіяти, бо основні власники підприємства знаходяться у Києві», — сказав Ігор Андруняк.

old_editor, 28.04.2009 19:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини