Шкідливі речовини санітарно-захисної зони у Надвірній не перевищують норми. Але ця норма не розрахована для людей — експерт

За висновками обласної санепідемстанції кількість шкідливих речовин, зокрема формальдегіду, у санітарно-захисній зоні приватного підприємства «Інтерплит» у Надвірній не перевищує норми.

«Допустима норма формальдегіду в атмосфері – 0, 35 міліграм на метр кубічний, — каже лікар відділу комунальної гігієни обласної санепідемстанції Юрій Здоровий, — Така кількість є допустимою у міській зоні. У санітарно-захисній зоні вимірюють 30 % від кількості речовини в повітрі робочої зони. Формальдегід було виявлено на території підприємства, але кількість була в межах допустимої концентрації для санітарно-захисної зони. Людей необхідно звідти переселити».

Експерти кажуть, що ситуація дуже підозріла та незрозуміла і людей відсилятимуть тільки через суд. Кажуть, що міська влада Надвірної, начебто, незаконно приватизувала будинки мешканців санітарно-захисної зони без дозволу на те обласної санепідемстанції, а це значно ускладнює процедуру надання нового житла постраждалим.

old_editor, 27.04.2009 19:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини