Юрій Гримчак: Чутки про переформатування коаліції – передвиборна провокація

«У розмовах про те, що начебто 14 травня у Верховній Раді України буде оголошено про створення коаліції між Партією регіонів та «Блоком Юлії Тимошенко», більше елементів політичної провокації, ніж реальної оцінки ситуації у парламенті», — заявив народний депутат, представник громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Гримчак.

Політик підкреслив, що «єдине, про що нині насправді можна вести мову, — хіба що про підтримку регіоналами окремих законопроектів». Інші варіанти об’єднання двох найбільших парламентських фракцій, на думку Юрія Гримчака, «є аж надто суперечливими і навіть недоречними в період підготовки до президентської виборчої кампанії».

Депутат зауважив, що «чутки про можливе переформатування коаліції нині дуже вигідні тим політикам, які зацікавлені в руйнування довіри між тими політичними силами, які сформували чинну парламентсько-урядову коаліцію й крок за кроком реалізовують антикризові заходи».

Юрій Гримчак прокоментував недоречність заяв про оформлення у середині травня коаліції між ПР і БЮТ.

«Достатньо подивитися у регламент Верховної Ради України, де чітко розписано порядок припинення діяльності однієї коаліції і формування іншої», — говорить депутат.

Якщо б у БЮТ справді хотіли коаліції з Партію регіонів, то спочатку ця парламентська фракція за місяць до формування нової більшості мала б згідно з регламентом заявити про вихід з коаліції. Але подібних заяв від «Блоку Юлії Тимошенко» не було. Більш того, ніхто в БЮТ навіть не говорив про наміри цієї фракції вийти з парламентської більшості».

«Тому до чуток про формування у Верховній Раді України коаліції ПРиБЮТ слід ставитися саме як до чуток і не більше того», — резюмував парламентський представник «Народної самооборони».

old_editor, 24.04.2009 16:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини