Психолог: Те, що українці найбільше довіряють церкві — закономірно

За результатом соціологічного опитування українці найбільше довіряють церкві. Рейтингом нище слідує армія, міліція і політичні інституції.

З релігією зрозуміло – священники завжди користувались найбільшою довірою серед людей, а от армія викликала нерозуміння і в професійних психологів.

«Хоча такий вибір зрозуміти можна, — говорить психолог Радислав Петрів, — В соціумі поширена думка, що найбільш не корупційною силовою структурою є армія. Захист держави, вітчизни – людина хоче вірити тому, хто її захистить. Політики і вибрані партії втратили кредит довіри. Низький рейтинг це підтверджує, хоча якраз політикам повинні довіряти найбільше. Наше життя у цій державі та соціумі залежить тільки від них».

На думку психолога, така довіра до армії закладається в людини з моменту народження.

«Людина керується думкою, що держава повинна її захищати. Якщо я не довіряю армії та міліції – я беззахисний, — думає вона. Як свідчить історія, у світі постійно йде боротьба за територію впливу, силу впливу на людей, але боротьба йде за певними правилами, які диктують та контролюють силові структури держави», — каже Радислав Петрів.

Довіра до священників закономірна і глибинна. Пан Радислав каже, що результат рейтингу показав рівень релігійності українців.

«Думаю, що респонденти відповідали як і раніше методом виключення. Спочатку люди називали тих, кому не довіряли найбільш: це політикам, міліції і відповідно релігія зайняла найбільш «довірливе» місце», — каже Радислав Петрів.

old_editor, 23.04.2009 21:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини