Івано-Франківськ стане містом-мрією

В Івано-Франківську відбулась виставка «Місто наших мрій», на якій презентувались проектні роботи архітекторів міста.

Проекти та схеми спрямовані на розбудову міста. Глядачі мали змогу оцінити плани архітекторів щодо розбудови п’яти мікрорайонів міста, будівництво підземних переходів, а також проекти вулиць Бельведерської, Тичини, Новгородської та Довгої.

Загалом на виставці було представлено більше десятка проектів забудови міста.

«Архітектори дуже плідно попрацювали, — каже міський голова Віктор Анушкевичус, — Виставка не означає, що всі ці проекти будуть реалізовуватись. Від згоди на проект до реалізації необхідно дуже багато часу і коштів. Всі роботи будуть предметом обговорення на сесії. Дана виставка є публічною, щоб кожен міг оцінити та внести свої пропозиції».

«Місто наших мрій» — це мрії архітекторів, які реалізовують будівельники, — говорить Олександр Микуляк, в.о. головного архітектора області, — Від них чимало залежить. Нам необхідно братися за коректуру генерального плану міста. Ці проекти є частинкою оновленого плану».

Як запевняє Віктор Анушкевичус, будь-який архітектурний план чи проект обов’язково повинен відповідати генеральному плану міста.

«Не буде такого, щоб хто де хотів, там і забудовував. Тільки у співвідношенні з розробленим планом буде надаватися дозвіл», — каже Віктор Анушкевичус.

old_editor, 17.04.2009 16:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини