«З книгою до дітей» завітали громадські діячі, письменник, «пластуни» та чиновник

Вже втретє Всеукраїнський благодійний проект «З книгою до дітей» завітав до Івано-Франківської області.

В рамках заходу організатори та партнери, разом з письменником Степаном Процюком зустрілися з вихованцями Івано-Франківської загальноосвітньої школи-інтернат I-III ступенів для дітей сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування (c. Угорники).

В ході реалізації проекту, організатори поповнять бібліотечний фонд дитячої установи книжковими новинками, з метою популяризації читання серед соціально незахищених дітей-вихованців.

Окрім вищезгаданої Угорницької школи, організатори заходу планують відвідати ще чотири заклади: Тлумацьку, Перегінську, Солотвинську та Яблунівську школи-інтернати.

Вихованці цих установ отримають від організаторів проекту понад 1000 книжок сучасної дитячої літератури.

За словами Олега Коржака, заступника голови Івано-Франківської ОДА, даний захід – це найсерйозніше капіталовкладення у дітей, наше майбутнє.

«Ми робимо те, що маємо робити, — каже Олег Коржак, — Діти – це наше завтра. Саме діти і є нашим найбільшим капіталовкладенням».

До слова, дітям захід сподобався. За їх словами, у книжках, які їм випала нагода прочитати, вони знаходять відображення себе, своїх однолітків та справжні, щирі почуття.

Для довідки

Організаторами проекту, який стартував 30 вересня і триватиме рік, виступили Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000», видавництво «Грані-Т», Благодійний фонд «Товариство «Приятелі дітей», Молодіжна християнська організація «Витанія» та Національна скаутська організація «Пласт».

На Прикарпатті, проект «З книгою до дітей» стартував у листопаді 2008 року. У межах першого етапу організатори поповнили бібліотечні фонди чотирьох притулків Івано-Франківської області. В рамках другого етапу благодійного проекту, волонтери «Пласту» відвідували дитячі установи та читали подаровані книжки з дітьми.

old_editor, 14.04.2009 19:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини