Прикарпаття може отримати кошти на ліквідацію наслідків липневої повені із другого траншу МВФ — губернатор

З 1 січня цього року Івано-Франківська область не отримала ні копійки з тих коштів, які були передбачені на ліквідацію липневої повені.

По це сьогодні на підсумковій прес-конференції, присвяченій роботі обласної влади у першому кварталі, сказав губернатор Прикарпаття Микола Палійчук.

«У нас 122 млн. грн. боргу перед підрядними організаціями. Від уряду чуємо багато обіцянок, але жодної копійки не надійшло, — сказав Микола Палійчук. — Це тривожить, особливо у розрізі минулих вихідних, коли ми у Верховинському, Косівському районах рятували мости, дамби, які були відбудовані, але не закріплені».

За словами губернатора, керівники районів регулярно возять у Київ документи по повені, але справа із мертвої точки не зрушується.

«Вони возять туди-сюди документи в Мінрегіонбуд. Так там придумали на кожен об’єкт робити експертизу. Експертиза ж коштує від трьох до п’яти тисяч гривень, а у нас майже три тисячі об’єктів. У мене складається враження, що вони просто затягують час, бо в державі немає грошей», — каже Микола Палійчук.

Губернатор говорить, що вище керівництво держави його запевнило в тому, що Прикарпаття отримає необхідні кошти для ліквідації наслідків липневої повені із другого траншу МВФ.



old_editor, 14.04.2009 17:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини