Жителька Надвірної погрожує владі безтерміновим голодуванням

На адресу «Малакави» надійшло повідомлення, що у Надвірній відбувся черговий викид шкідливих сполук. «Там знову загроза для життя та здоров’я жителів Надвірної. Сім’я Афтаназівих і сусіди попередили владу про можливе голодування,вразі не реагування на їх вимоги», — говориться в повідомленні.

За словами Віри Афтаназів, вона та мешканці Надвірної, які живуть в санітарно-захисній зоні колишнього Надвірнянського лісокомбінату, після свят готові розпочати безтермінове голодування.

«З 24 квітня я оголошу голодування, — говорить Віра Афтаназів. — Ні я, ні мої сусіди більше не можемо жити в таких умовах. На заводі немає жодних фільтрів, всі продукти згорання та формальдегіди йдуть в повітря, і ми ними дихаємо. Я вже заробила собі астму, зараз знаходжуся на лікарняному».

За словами жінки, ні влада, ні працівники санстанції на її скарги не реагують. «Вони точно знають про цю ситуацію, я навіть писала в Секретаріат Президента, звідти прийшла відповідь, що питання знаходиться на контролі Івано-Франківської обласної ради. Що до працівників санстанції, то вони ніколи не приїжджають в день викиду, а пізніше, і наскільки мені відомо, не роблять заміри на викиди формальдегіду», — говорить Віра Афтаназів.

За словами ж Юрія Здорового, лікаря відділу комунальної гігієни обласної санстанції, на тій території, де мешкає сім’я Афтаназів не зареєстровано перевищення норм викиду формальдегіду.

«Я розумію цих людей, вони не повинні жити в санітарно-захисній зоні. Тут є два виходи: або їх переселити, або перенести виробництво в іншу сторону», — говорить Юрій Здоровий.

За його словами, люди живуть у колишніх відомчих будинках лісокомбінату, але якимось чином це житло перейшло на баланс міської влади, тому саме вона мала би вирішити проблему із тими людьми, що живуть на території санітарно-захисної зони.

Віра Афтаназів каже, вона готова збудувати житло за межами санітарно-захисної зони, але не може отримати від місцевої влади дозвіл на забудову.

old_editor, 14.04.2009 14:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини