Івано-Франківським ГО презентували американську програму розвитку української влади

Відтепер громадські організації братимуть участь у законотворчому процесі. З такою метою в Івано-Франківську відбулась презентація програми «Доступ громадян до законодавчого процесу», метою якого є показати людям механізм роботи Верховної ради та розвитку зміцнення парламентаризму.

«В Україні така програма діє з 2008 року, — розповідає співдиректор проекту Едуард Рахімкулов, — Започаткована вона Університетом Індіани спільно з фондом Україна – США, 13 років тому. Основним завданням проекту є допомога комітетам ВР, та сприяння розвитку співпраці між політичними фракціями. Дана програма не належить до будь якої партії».

За словами Едуарда Рахімкулова метою американської програми в Україні – дати зрозуміти українцям, що фінансування в країні рано чи пізно припинеться, і громадянам необхідно навчитись забезпечувати себе самостійно. Американські спеціалісти з області юрисдикції, політології та економіки готові передавати свої знання українському суспільстві.

Виходить що, американці знають краще українську систему влади і політику, і так охоче допомагають нам.

«Фінансову підтримку програмі надає американський уряд. Ми надаємо консультативно-аналітичну допомогу депутатам, комітетам та політичним партіям, щоб підвищити ефективність роботи та прямувати до дійсно громадянського суспільства», — каже Едуард Рахімкулов.

old_editor, 10.04.2009 15:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини