БЮТ не з’явиться на сесію, якщо Віктор Анушкевичус не відзвітується

Кредиту для КП «Теплокомуненерого» все не затверджують. Сьогоднішня сесія міської ради була крайнім терміном прийняття рішення щодо підписання договору про надання кредиту підприємству від ЄБРР. Після короткої наради під час роботи сесії, депутати від фракції Юлії Тимошенко пообіцяли не з’явитись на наступній сесії, якщо не буде звіту міського голови Віктора Анушкевичуса та керівника «Теплокомуненерго».

«Міський голова неодноразово наголошував, що він відповідає за все, що відбувається у місті і він зобов’язаний особисто звітувати перед депутатами про дану структуру. Наша мета – дійти до якогось рішення, а не постійно відтягувати його», — каже Ярослав Бачкур, голова фракції БЮТ у міській раді.

«Ми не знаємо збиткове це підприємство чи процвітаюче? Ми знаємо про проблеми «Теплокомуненерго», кредит необхідний, але в чиї руки ми його даємо? Керівництво підприємства всіляко уникають сесій і звітування найрізноманітнішими способами, все, щоб відтягнути час, а без звіту і присутності керівників ми не можемо приймати рішення про кредит», — говорить депутат міської ради Любомир Зборовський.

Минулої сесії 27 березня депутати просили перенести сесію на сьогодні з метою детального ознайомлення з умовами договору та ознайомитись з звітом про фінансову та господарську діяльність «Теплокомуненерго».

«Від п’ятниці нічого не змінилося, — каже Любомир Зборовський, — Ні на вихідних, ні в понеділок робоча комісія не засідала для вивчення договору та стану підприємства. Звідки мені знати, що взявши цей кредит моїм внукам не доведеться потім розплачуватись?».

«Сьогодні останній день, коли «Теплокомуненерго» повинно було надати всю інформацію про свою діяльність. Ще в жовтні 2008 року міським головою Віктором Анушкевичусом було підписане таке рішення, що підприємство зобов’язане відзвітуватись до кінця першого кварталу 2009 року, а сьогодні якраз останній день першого кварталу і ніяких результатів», — говорить Ярослав Бачкур.

old_editor, 31.03.2009 19:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини