Жителі одного з будинків Франківська змушені жити у фекаліях, комунальники на звернення не реагують

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус протягом декількох тижнів перевіряє роботу всіх ЖЕО міста. Але такого факту, що окремі івано-франківці живуть, у грубо кажучи, фекаліях, якось не помітив.

Житлові будинки в місті потерпають від неприбраних під’їздів, застою води в підвалах та запаху фекалій. Жертвами старих труб, неприємного запаху, брудних сходових кліток та повної байдужості працівників ЖЕО є мешканці будинку по вулиці Бандери, 62.

Кілька років підряд з приходом весни в підвалі будинку надовго застоюється вода, а від недавна ще й прорвали каналізаційні труби. Мешканці в розпачі і не знають до кого звертатись, а всі попередні скарги та звернення до начальника ЖЕО №4, якому підпорядковується дім, і який перевіряв міський голова, закінчувались просто ніяк, мовляв, що ми можемо зробити, та й взагалі до чого тут ми?

Як розповіла «Малакаві» одна із мешканок дому Олександра Храпко, жителі будинку неодноразово зверталися до ЖЕО, проте все безрезультатно.

«Ми чимало разів подавали скарги до начальника ЖЕО, приходили особисто на прийом – та все безрезультатно. Санепідемстанція приходила і бачила всю ситуацію, але крім співчуття, так і нічого не добились. Ось кілька днів назад приходили подивитись працівники ЖЕО, так вони сказали, що нічого не робитимуть, бо у жильців великий квартирний борг. А начальник, то й взагалі сказав, що і в разі погашення заборгованості по квартплаті весь ремонт труб буде тільки за кошт мешканців дому. Ми живемо в антисанітарійних умовах, постійно потерпаєм від комарів, яких у підвалі незлічена кількість, та ще й ніхто не прибирає у домі», — говорить Олександра Храпко.

Загальна сума необхідна для ремонту близько 14 тисяч гривень, у домі 120 квартир, тому з кожної квартири потрібно зібрати десь по 150-200. За словами Олександри Храпко, не кожен згідний заплатити таку суму. Наразі, мешканці дому збираються особисто зустрітись з міським головою.

old_editor, 31.03.2009 14:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини