Поліш: Електроопалення – це недешево

«Я дотримуюсь переконання, що завжди можна зробити все. Існує лише одне питання — економічної доцільності. Тому одразу скажу, що електроопалення — це недешево», — сказав Володимир Поліш, директор івано-франківського РЕМ, коментуючи можливість встановлення електроопалення для населення.

За його словами, щоб сьогодні встановити електричне обладнання для обігріву приміщення, потрібно виготовити необхідну проектну документацію, причому не на окрему квартиру, а на цілий будинок.

Визначена у результаті обчислення необхідна потужність повинна бути забезпечена через монтаж нових кабельних електроліній, будівництво додаткових підстанцій тощо.

«Крім того, нелегко дається вирішення питання виділення землі під такі нові об’єкти, погодження місця прокладання кабельних ліній, тощо, — каже пан Поліш, — Інша справа, коли електричний обігрів приміщення передбачався первісним проектом. Тоді немає жодних проблем».

Підсумовуючи, Володимир Поліш зазначив, що, враховуючи сучасну ситуацію з енергоносіями, варто відкоригувати проекти, за якими ще не завершено будівництво, з метою визначення оптимального виду опалення.

«Обчислення мають показати, який вид опалення буде економічно доречнішим у новобудові. У будь-якому разі, слід все прорахувати і продумати наперед», — підсумував Володимир Поліш.

old_editor, 23.03.2009 13:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини