Бухгалтерські помилки ціною у мільйон

В ході перевірки освітніх закладів області працівниками контрольно-ревізійного управління були виявлені порушення працівників бухгалтерії на суму понад 1 млн. грн.

Про це сьогодні йшла мова на колегії працівників освіти.

Бухгалтерські порушення стосувалися двох напрямів – помилкові нарахування заробітної плати, так званим, «мертвим душам» та перерахування зайвих коштів до пенсійного фонду.

Зінаїда Болюк, начальник обласного управління освіти, наголосила на тому, що в котексті даної ситуації слід говорити про виключну «халатність» при виконанні своїх прямих обов’язків, а ніж про умисні дії.

«Ні бухгалтери, ні директори навчальних закладів не приділили достатньої уваги спискам про нарахування зарплати, де числилось чимало працівників, які з тих чи інших причин не були працівниками навчальних закладів, проте кошти на їхні імена все ж нараховувалися», — повідомила Зінаїда Болюк.

Учасниками колегії було прийняте рішення, звернутись до Міністерства освіти і науки з проханням надати додаткові інструкції, які регулюватимуть виплати працівникам педагогічної галузі.

На думку Зінаїди Болюк, з метою подальшого уникнення подібних ситуацій та підвищення контролю за цільовим використанням коштів необхідно залучати громадськість до вирішення фінансових питань у навчальних закладах.





old_editor, 19.03.2009 18:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини