Близько кілограма метамфетаміну вилучили на Прикарпатті співробітники ВБНОН УМВС та спецпідрозділу СБУ

18 березня близько 16 години спільною оперативно-слідчою групою спецпідрозділу УСБУ та ВБНОН УМВС в Івано-Франківській області в ході проведення операції зі знешкодження злочинної діяльності осіб у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин у місті Тлумачі в помешканні громадянина С. під час обшуку вилучено 5 пакетів із вмістом білої порошкоподібної речовини.

Криміналістична експертиза виявила, що цією речовиною є синтетичний психотропний засіб метамфетамін у кількості 870 грамів. Психотропна речовина була завезена з-за кордону і призначалася для роздрібного збуту. У помешканні знайдено також лікарський препарат глюконат кальцію, який винахідливий наркоторгівець домішував до роздрібних доз наркотику з метою отримання додаткового прибутку. За цінами «чорного» ринку вартість вилученої наркотичної речовини сягає 150 тисяч гривень.

На даний час громадянина С., власника помешкання, затримано. Щодо нього порушено кримінальну справу за ст.307 ч.3 КК України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинені в особливо великих розмірах, за що Законом передбачено покарання у вигляді ув’язнення на термін від 8 до 10 років. Проводяться заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до ввезення та збуту психотропних речовин.

Варто зазначити, що нещодавно за аналогічний злочин, пов’язаний зі збутом наркотиків синтетичного ряду, до 8 років позбавлення волі засуджено 34-річного мешканця Івано-Франківщини. Торік він контрабандним шляхом увіз на територію України 355 пігулок екстазі, пів кілограма амфетаміну і 2 грами гашишу, які намагався реалізувати серед молоді у переддень Святого Валентина.

Прес-група Управління СБУ та ЦЗГ УМВС в Івано-Франківській області



old_editor, 19.03.2009 16:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини