Батько чи друг? Вибір за українцями

Часто на вибір того чи іншого народного депутата впливає зовнішній вигляд, жести, манера розмови, психологічне враження, яке він справляє. Той образ або архетип, якому відповідає депутат, не рідко стає основною причиною, чому він приходить до влади, навіть не ідеї, які він пропагує, а власне комплексне сприйняття зовнішності депутата виборцями.

«Сьогодні в Україні уже близько 10 років діє архетип батька, це той, хто керує, той чия думка остаточна і його рішення не обговорюється. Обираючи депутата, ми обираємо бажаного батька. Віктор Ющенко архетипу батька не відповідає, тому й така ситуація сьогодні», — розповідає «Малакаві» психолог Радислав Петрів.

На його думку, найбільше архетипу батька відповідає Віктор Янукович і наразі, у нього є всі шанси стати президентом.

«Схід вимагає реваншу, якщо б завтра були вибори, то ці регіони голосували би найактивніше. — говорить Радислав Петрів, — Але немало шансів і у Юлії Тимошенко, за умови, якщо вона переживе фінансову кризу і зможе навести лад».

За прогнозами Радислава Петріва, в найблищий час очікується зміна архетипу батька на архетип друга, що дасть можливість маловідомим молодим політичним силам зайняти місце старих.

old_editor, 19.03.2009 14:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини