Комунальники потроху беруться за розум

Керівники комунальних підприємств області в котре зібралися, щоб вирішити нагальні питання своєї галузі.

В ході роботи наради з питань стану та перспектив розвитку житлового господарства виділено п’ять напрямів діяльності: житлове господарство, санітарна очистка, озеленення, освітлення та дорожньо-мостове господарство.

Заступник голови ОДА Тарас Парфан вважає, що дані теми є ключовими елементами структури ЖКГ, і саме на них потрібно першочергово звернути увагу.

«Стан ЖКГ вимагає від нас негайного втручання та змін, — каже Тарас Парфан, — Нам необхідно знайти і окреслити шляхи вирішення першочергових проблемних галузей».

Комунальникам вдалося виокремити шляхи модернізації та вирішення найважливіших проблемних «точок».

Зокрема, було вирішено створити конкурентне середовище на ринку надання житлових послуг, за рахунок об’єднань власників багатоквартирного будинку та підприємства «Дирекція замовника», яка стане одноосібним замовником послуг з експлуатації будинків та прибудинкових територій.

Йшлося і про приведення в належний стан полігонів та смітєзвалищ, оновлення парку спецтехніки та обладнання, створення мережі приймальних пунктів вторинної сировини, впровадження технологій роздільного збирання твердих побутових відходів.

В рамках кампанії «День довкілля-2009» та підготувань до святкування Великодня планується розробити заходи щодо благоустрою та озелення міст і селищ області.

old_editor, 19.03.2009 16:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини