Мешканець села Пасічна говорить, що його доводять до самогубства

До редакції «Малакави» звернувся мешканець села Пасічна (Надвірнянський р-н., Івано-Франківська обл.) Роман Гринішак. За його словами, він уже не знає куди йти і кого просити про допомогу.

Справа у тому, що пана Гринішака звільнили із піщаного кар’єра «Нерудник», де він працював головним майстром, ще у 2003 році. Своє звільнення він називає незаконним, мовляв, не давав красти майно підприємства.

«Директором підприємства став Олекса Космірак, який підробив документи про вищу освіту. Він подав документи, що закінчив Томський будівельний інститут, але на запит в той навчальний заклад, чи навчався у них пан Космірак прийшла відповідь, що ні. Але в жодних судах я не зміг добитися справедливості», — каже Роман Гринішак.

За його словами, його звернення до судів не минулося безкарно.

«Мене звинуватили в організації перекриття дороги в селі і перешкоджанню роботі ТзОВ «Ростока». Підприємство подало на мене до суду і вимагало сплатити їм 522 тис. грн. Потім цю суму зменшили до 172 тис. грн. Але звідки у мене такі гроші? До того ж я не винен, це підтвердили і жителі села, але до них навіть ніхто не прислухався», — розповідає Роман Гринішак.

Чоловік каже, що зі скаргами і протестами він звертався і до судів, і до чиновників різних рівнів, навіть до Секретаріату Президента дійшов, але все дарма. Правда, з нього таки перестали вимагати компенсацію, але відповідальність не зняли, на роботі не поновили (за час судів підприємство перейшло у приватну власність).

«Прошу вас, захистіть мене від свавілля та переслідування зі сторони МВС, СБУ, прокуратури, чиновників та суддів. Їх цинізм, змова та зловживання службовим становищем довели мене до зубожіння, не маю навіть за що одяг та їжу купити. Я втратив здоров’я та живу в постійному страху перед фізичною розправою. Мене доводять до самогубства», — говорить Роман Гринішак.

Чоловік намагається знову зібрати гроші і подати «на своїх кривдників до суду».

old_editor, 27.02.2009 16:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини