Палійчук: Український солдат повинен захищати українську землю, а не воювати за чужу державу

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав 15 лютого голова облдержадміністрації Микола Палійчук взяв участь у покладанні вінків та квітів до каплиці Святого Юрія Побідоносця, збудованої на честь полеглих воїнів в Афганістані та інших локальних війнах.



Голова облдержадміністрації у своєму виступі наголосив, що у «афганській війні не було ні переможців, ні переможених, тисячі українців вмирали на чужій землі, виконуючи незрозумілі вказівки тогочасного керівництва СРСР. Потрібно із покоління в покоління передавати подвиг воїнів-інтернаціоналістів, щоб більше жодна українська влада навіть не подумала повторити щось подібне. Український солдат повинен захищати українську землю, а не воювати за чужу державу».

Під час віче-реквієму поіменно вшанували кожного загиблого в тій війні мешканця Прикарпаття. На їх честь пролунав військовий салют. Завершився захід солдатською польовою кухнею та фронтовими сто грамами.

Довідка

В Афганістані за роки війни пройшло службу 3500 чоловік — вихідців з Прикарпаття. 82-є з них загинули на чужій землі, ще 512 померли від ран уже на Батьківщині.

old_editor, 16.02.2009 18:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини