Із невдах у лідери, або Як заробити грошей під час кризи

«Настав час діяти і вийти за межі. Цей час настав. І в ньому живемо ми» — під такими неоднозначними гаслами в Івано-Франківську тренінгова компанія «Вибір» заохочує перехожих стати учасниками цього тренінгу.

Просто на вулиці якісь люди впихають в руки буклет компанії і закликають стати одним із них, мовляв, омріяне життя зовсім близько.

Багатообіціюча реклама , тексти , які «б’ють по живому» , та ще купа порад, як стати лідером, не залишать байдужим нікого. Психологи говорять, що в реальності не все так просто, як описано в буклетах, і перш ніж записатись на тренінг, варто розуміти, що він не є інструментом для вирішення проблем.

«Малакава» спробувала дізнатися про рівень організації тренінгу та власне, хто ж той тренінг проводить. Зателефонувавши за номером, який вказаний на буклеті, можна було поспілкуватися із організатором тренінгу в Івано-Франківську пані Наталією. Вона одразу призначила зустріч.

Центр міста, житловий будинок, вхід із двору, другий поверх. Дістатися туди і не заблукати вдалося лише тому, що пані організатор «вела» журналіста «Малакави» по телефону. Невелика кімната, чорно-червоний диван, стіл, комп’ютер і жодного сертифікату на стінах.

Пропозиція заповнити анкету та приклади із того, які франківці проходили тренінг, і якими вони стали успішними. Прізвища із оточення міського голови «трохи тиснуть на психіку», але не бажання організатора назвати тренера та його освіту, а також ціна задоволення (2,5 тис. грн. за три дні, гроші, якщо тренінг не сподобався не повертаються) приводять до тями.

Наступного дня ще раз телефонуємо пані Наталі із запитанням, хто ж таки проводить тренінг і чи має ця людина відповідну освіту. Пані Наталя обіцяє трохи пізніше зателефонувати і не віддзвонюється.

Ще через день знову телефонуємо пані Наталі, проте виявляється, що вона уже… пані Ольга Шокур. Вона люб’язно повідомляє, що ціль тренінгу – підвищення власної ефективності та надання практичних порад у сфері бізнесу.

Про тренера тренінгу Ольга Шокур говорить : «Тренінг проводить Іван Дзямулич, він юрист та приватний підприємець», проте на питання психологічної освіти Івана Дзямулича пані Ольга не змогла відповісти, бо… сама не знає.

Тренінг компанії «Вибір» має відбутися уже цієї п’ятниці. Чи набереться повна група охочих стати лідерами, наразі, не відомо. Пані Наталя-Оля говорить, що завжди групу набирали у повному складі, 40 чоловік. Франківські ж психологи теж схиляються до думки, що зійдуться на тренінг всі 40 охочих, оскільки пропозиція змінити життя на краще ще й у час кризи, дуже заманлива. Проте, зазвичай, на краще змінюється життя організаторів тренінгу, які за пару днів отримують купу грошей і задоволення від того, що довірливі люди ще не вимерли, як мамонти.

А от таку вебдванольну карту малюють на сайті тренінгової організації:



old_editor, 15.02.2009 18:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини