Діти емігрантів просять владу повернути своїх батьків додому

Сьогодні в Івано-Франківську за круглим столом, темою якого є «Новітня еміграція: проблеми соціального і національного сирітства», відбулась презентація збірки «Діти емігрантів про себе», яка містить твори і малюнки дітей емігрантів. У конкурсі взяли участь 156 учасників, які мешкають як в Україні ( переважно в західному регіоні), так і за кордоном – в Іспанії, Італії, Болгарії та Росії. В своїх роботах діти емігрантів відверто розповіли про наслідки сучасного заробітчанства.

На зустрічі були представники влади, педагоги, психологи, соціологи та духовенство. І хоча міський голова Віктор Анушкевичус обіцяв, що «думки дітей емігрантів будуть почуті», самих дітей на презентації збірки не було. І як пояснила одна із організаторів заходу Світлана Уварова, заступник начальника відділу освіту і науки, «ми не хотіли ще більше травмувати дитячу психіку».

«На сьогоднішній день в Івано – Франківську 1200 дітей навчаються в школах, батьки яких за кордоном, — сказав Михайло Верес, начальник відділу освіти і науки. — Управління освіти цікавиться долею цих дітей, по школах уже проводяться подібні заходи, і крім того при міністерстві освіти працює центр психологічної і соціальної допомоги дітям емігрантів».

До думки дітей емігрантів почали прислухатись, але книжкою та політичними гаслами про повернення заробітчан, батьків цих дітей, на жаль, не повернеш.

old_editor, 12.02.2009 20:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини