Причини дитячої жорстокості — батьки та ЗМІ

Як повідомляла «Малакава», в Підмихайлівській школі Калуського району зафіксовано факт побиття п’ятикласника його однолітками на уроці. Внаслідок інциденту, хлопчика було госпіталізовано з серйозними травмами.

Це далеко не поодинокий зафіксований випадок дитячої жорстокості.

«Причин виникнення даної ситуації, я можу назвати дві: насильство, яке пропагується через ЗМІ, зокрема телебачення, та зменшена увага дорослих до дітей», — вважає Ольга Курман, вчитель івано-франківської ЗОШ №13.

Зарадити ситуації, на думку Ольги Курман, мали би заборона на сцени насильства на ТБ та покращення спілкування на рівні «батьки-діти».

Погоджується з Ольгою Курман і психолог Наталія Мухітдінова, яка вбачає головну причину дитячої жорстокості у неуважному ставленні батьків до своїх дітей.

«Діти не мають де почерпнути позитивний приклад, — розповіла «Малакаві» Наталія Мухітдінова, — Батьківська неувага «плюс» негативний вплив ЗМІ – основні складові даної проблеми».

Вирішення ситуації, на думку пані Наталії, полягає у розвиткові родинних відносин, тобто більш якісному спілкуванні батьків з дітьми.



old_editor, 12.02.2009 19:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини