Візит додому, або Як міліція дбає про своїх мешканців

Нещодавно Департамент громадської безпеки МВС України видав розпорядження, за яким з 20 січня по 30 квітня працівники регіональних центрів громадської безпеки зобов’язані більше інформувати населення про стан правопорушень, методом безпосереднього візиту до помешкання громадян.

Працівники міліції ходитимуть по квартирах і розповідатимуть про статистику злочинів у місті, та як захиститись від злочинців.

Очевидно, дане розпорядження не стосується Прикарпаття, оскільки, за словами начальника ЦГЗ УМВС в Івано-Франківській області , Василя Гультайчука, по квартирам ніхто ходити не буде, населення і так добре інформується місцевими ЗМІ та інтернетом. Він каже, що проблеми довіри населення до представників міліції немає, бо на будь-які правопорушення міліція реагує своєчасно.

«Для тіснішого спілкування з мешканцями періодично проводиться такий захід, як «Візит»,коли дільничі навідуються додому до громадян, які проживають на території їхнього обслуговування, для того, щоби білше дізнатись про місцеві проблеми»,— каже Василь Гультуйчук.

До того ж, за словами Василя Гультайчука, у школах дітей постійно навчають правил дорожнього руху, поведінки в нестандартних ситуаціях.

«Тож потреби ходити по домам і інформувати таким чином населення, немає, а якщо в когось і виникають якісь запитання – телефони дільниць є у довідки», — сказав «Малакаві» Василь Гультайчук.

old_editor, 12.02.2009 14:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини