Керівництво «Прикарпаттяобленерго» не проти продажу підприємства

Як повідомляє інформагенція «ЗІК», Кабінет Міністрів має намір продати державну частку акцій енергетичних компаній, зокрема і «Прикарпаттяобленерго».

Голова Правління ВАТ «Прикарпаттяобленерго», Олександр Бубен ставиться позитивно до такої ініціативи уряду.

«Продаж державної частки обленерго дає сподівання, що контрольний пакет акцій буде зосереджено в одних руках, — сказав «Малакаві» Олександр Бубен, — Це б дало змогу ефективніше управляти господарською діяльністю компанії у контексті стратегічного розвитку галузі».

За його словами, наразі, державі належить 25 % акцій компанії, і її представник є у Наглядовій раді ВАТ «Прикарпаттяобленерго».

Однак, Олександр Бубен наголошує, що за час управління державним пакетом, акціонером від держави приймались рішення, які виходили швидше з політичних міркувань, а не з економічної доцільності.

«Держава завжди намагалася зайняти нейтральну позицію у корпоративних відносинах, що на мою думку, не принесло жодних позитивних результатів для розвитку компанії», — повідомив Олександр Бубен.

Пан Олександр сподівається, що вилучені з продажу кошти буде інвестовано на вирішення важливих регіональних питань енергозабезпечення, зокрема йдеться про перебудову електромереж у гірських районах області.

«Понад 40 % ліній 0,4 кВ вже вичерпали свій амортизаційний ресурс і знаходяться в аварійному стані, а тому підлягають повній заміні, —повідомив Олександр Бубен, — Проте виконати такий обсяг робіт з ремонту та заміни ліній електропередач, без додаткового фінансування, компанія не в змозі».



old_editor, 12.02.2009 13:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини