Час «Х» для Тимошенко, або Чи відправлять уряд у відставку

Настав час «Х» для Юлії Тимошенко та її уряду. Сьогодні у парламенті мають слухати звіт прем’єра.

Відомо, що після звіту Партія регіонів ініціюватиме відставку Кабміну. «Я бачив посмішки, що це, мовляв, чергова спроба Партії регіонів змінити уряд, вона не вдасться. Це посмішки ненормальних людей», — зауважив лідера ПР Віктор Янукович.

Проте, головне питання — чи вистачить у парламенті голосів за відставку уряду — наразі залишається відкритим.

Уже відомо, що за відставку не голосуватиме Фракція Блоку Литвина. «Ми не будемо підтримувати прийняття відповідного рішення, оскільки моя позиція чітка й однозначна — ініціатори такої постановки питання повинні запропонувати, що є нова коаліція, і тоді протягом години вирішити всі кадрові питання», — сказав вчора Володимир Литвин.

За його словами, ухвалення резолюції недовіри може призвести до того, що подальші події взагалі розвиватимуться неконтрольовано.

Не голосуватимуть за відставку і комуністи, якщо не буде можливості створити нову більшість у парламенті й обрати новий уряд.

Про це заявив депутат від Комуністичної партії Олександр Голуб в ефірі Шустер Live на телеканалі Україна.

«Якщо ми не зможемо створити нову більшість і новий уряд, якщо наші колеги з Партії регіонів не принесуть нам список з 200 прізвищ — от є нова більшість і ваші 27 голосів, приєднуйтеся, ми зараз призначимо Віктора Федоровича (Януковича) прем’єр-міністром і оберемо новий уряд, то я сенсу голосувати за відставку не бачу», — сказав він.

Сама ж Юлія Тимошенко, до заяв Партії регіонів про її відставку ставиться скептично. «Все, за що береться Партія регіонів, з того ніколи нічого не виходило», — сказала прем’єрка.



old_editor, 05.02.2009 13:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини