У МВФ заявили про серйозні проблеми в українській економіці

Міжнародний валютний фонд констатує серйозні проблеми в українській економіці.

Про це заявив директор Департаменту МВФ Марек Бєлка під час зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком.

Він назвав не зовсім звичайною практикою, коли до місії МВФ, яка працює у конкретній країні, прибуває директор департаменту фонду.

За словами Марека Бєлки, це треба сприймати як очевидну ознаку того, що «ми стурбовані серйозними проблемами в українській економіці».

Директор департаменту МВФ зауважив, що є низка проблемних питань, над вирішенням яких фонд співпрацює з Україною, зазначивши, що ці питання весь час обговорюються представниками місії МВФ с українськими посадовцями і розбіжностей тут немає.

Марек Бєлка наголосив, що основне проблемне питання — які необхідно вжити заходи для нівелювання розриву фінансування, що утворився через дефіцит бюджету.

У свою чергу, Віктор Ющенко подякував місії МВФ за спільну з Україною роботу. Він зазначив, що зараз Україна перебуває у непростій ситуації, зокрема, це пов’язано з бюджетними проблемами і проблемами кредитних зобов’язань.

Разом з тим, Президент висловив переконання, що українська сторона здатна ухвалити рішення, які б мінімізували ці проблеми.

Віктор Ющенко закликав керівника департаменту МВФ окреслити шляхи подальшої співпраці з Україною, а також викласти своє бачення варіантів виходу України з кризи.

УНІАН

old_editor, 04.02.2009 18:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини