Рада НБУ рекомендує відмінити мораторій на дострокову видачу депозитів

Рада Національного банку України рекомендує відкрити доступ до термінових депозитів, які були заблоковані згідно з постановою НБУ №319. Про це повідомив голова ради Нацбанку Петро Порошенко в статті для «Дзеркала тижня».

Як уточнила прес-служба голови ради НБУ, це не повинно розповсюджуватися на нові депозити, які були відкриті після ухвалення постанови.

«Рада Національного банку розробила і одноголосно підтримала ряд рекомендацій, реакція на які буде розглянута на засіданні ради після 5 лютого. Пропонується, зокрема, відкрити доступ до термінових депозитів», — відзначив Петро Порошенко.

Він нагадав, що згідно з даними, приведеним в доповіді першого заступника голови НБУ Анатолія Шаповалова на засіданні Верховної Ради 26 січня, з банківської системи зникли близько 60 млрд грн. «Отже, мораторій не дав очікуваних результатів і його продовження недоцільне», — підкреслив голова ради НБУ.

Крім того, за його інформацією, Нацбанк планує відмінити валютні аукціони, відновити формування офіційного курсу за результатами відкритих торгів на валютній біржі і забезпечити прозорість політики інтервенцій.

Нагадаємо, 13 жовтня 2008 року НБУ ввела заборона на дострокового виконання договорів з внесків. Обмеження було введене «з метою нейтралізації впливу зовнішньої фінансової кризи».

РБК-Україна

old_editor, 01.02.2009 13:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини